2017-08-29 15:23:44• hírek • Kajtár Rebeka

Ezeket tanítsuk meg a gyermeknek, hogy elkerülje a balesetet

A rendőrség felhívja a szülők figyelmét: a balesetek megelőzése érdekében fontos, hogy a kiskorúak ismerjék az alapvető közlekedési szabályokat.

Augusztus 28-án 14 óra körül Halmiban egy 24 éves turci lakos személygépkocsijának jobb oldali tükrével elsodort egy kiskorút, aki nem gyalogátkelőhelyen akart átszaladni az úttesten. A gyermeket könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. A jármű vezetője nem fogyasztott alkoholt. A baleset ügyében eljárást indítanak.

Sok baleset elkerülhető lenne, ha a kiskorúak jobban vigyáznának az úttest közelében, ezért fontos a legkisebbeknek megtanítani, hogyan közlekedjenek egyedül az utcákon. A rendőrség közleményében hangsúlyozza, fontos felhívni a fiatalok figyelmét arra, hogy az autóutakon és azok közelében nem szabad játszani.

Mire kell odafigyelni?

Ha az út mentén vagy a megállókban jármű állomásozik, nem szabad az autók előtt vagy mögött figyelmetlenül átszaladni az úttesten. Az utakon kizárólag a gyalogátkelőhelyeken szabad áthaladni. Nem javasolt a zebrán körültekintés nélkül keresztülrohanni, tanácsos az út szélén várakozni, amíg az autó megáll. Ha nincs kijelölt átkelőhely, csak az utcasarkon szabad átkelni, figyelve arra, hogy egyik irányból se közeledjen gépjármű.

A jelzőlámpával ellátott helyeken ki kell várni a zöld jelzést és csak ennél a fénynél szabad átkelni. Azonban a zöld jelzés sem nyújthat teljes biztonságot, ezért átkelés előtt ajánlott mind a két irányban körülnézni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: